Luister
muziek
22 april 2024 - 21:25
Deel dit artikel:

Thijn uit Valkenswaard kroont zich tot Nederlands turnkampioen op de brug

Thijn van der Heijden is zondag Nederlands kampioen geworden op de brug bij turnen. De Valkenswaardenaar pakte ook zilveren en bronzen medailles op andere onderdelen.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Afgelopen zaterdag 20 en zondag 21 april vonden de Nederlandse Kampioenschappen turnen plaats in Nijmegen. Thijn van der Heijden was op beide dagen actief, op diverse onderdelen.

Zaterdag

Zaterdag werd de meerkamp geturnd. Thijn, uitkomend voor Tensor Turnen Weert, turnt zich al het hele seizoen op het podium, maar zaterdag ging het pas echt om de prijzen. Hij begon de wedstrijd op het onderdeel voltige. Dit is een moeilijk, maar sterk onderdeel van Thijn. Hij wist hier het hoogste punt van de dag te behalen.

Daarna volgde ringen, ook een sterk onderdeel van Thijn. Met mooie elementen wist hij de jury te overtuigen. Daarna kwam sprong. Thijn heeft een sprong met hoge moeilijkheidsgraad in huis, maar zaterdag lukte het niet helemaal op de manier zoals Thijn wilde. Op de brug wist hij daarentegen hoog te scoren. Bij de rekstok viel de uitvoering wat tegen, maar de vloer was een superoefening. Uiteindelijk kreeg Thijn het zilver omgehangen in deze meerkampfinale.

Zondag

Op zondag volgden de toestelfinales. De beste acht turners van Nederland kwamen per toestel in actie. Thijn had zich op alle zes de toestellen weten te kwalificeren voor de toestelfinale. Op ringen is derde geëindigd, op sprong tweede. Op de brug heeft Thijn de beste oefening van het veld laten zien. Thijn van der Heijden uit Valkenswaard mag zich daarom nu Nederlands kampioen op de brug noemen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie